Vrouwelijke koerier steekt reclamefolders in brievenbus

Veelgestelde vragen

Wat is het statuut van een promo koerier?

​​De meeste van onze promo koeriers werken onder het statuut van zelfstandige in bijberoep. Dit zijn vaak gepensioneerden, werknemers met een contract van minimum 19u/week of werklozen met een uitkering die minimum een avond, dag of meer kunnen besteden aan het bedelen van folders. Uiteraard werken wij ook met zelfstandigen in hoofdberoep die hun inkomsten volledig of gedeeltelijk halen uit het bedelen van onze folders.

Wij bieden de mogelijkheid om via onze site gemakkelijk contact op te nemen met een boekhouder: https://boekhouderofferte.be/myshopi/. Zodat je alles uit je bijverdienste kan halen.

Hoeveel zal ik verdienen?

Dit is afhankelijk van de buurt (sector) die je kiest. Wij vergoeden niet per brievenbus of per uur en werken ook niet met een forfait. Elke sector wordt anders betaald naargelang de ligging (bv. In een stad met flatgebouwen of op het platteland waar de woningen verder uit elkaar liggen).  Tijdens een persoonlijk gesprek geven we je voorbeelden van sectoren met hun bijhorende vergoeding. Hierop kan je dan jouw sectorkeuze bepalen.

Heb ik een wagen nodig?

Wij raden het aan om over een auto te beschikken, zeker als je het materiaal moet ophalen. Daarnaast is het ook voor bedeling handiger om een wagen te gebruiken – het aantal folders kan snel oplopen (we spreken al van minstens 300kg voor een kleine sector).

Kan ik als student ook promo koerier worden?

Ja, dat is mogelijk. Wij nemen studenten aan die zich het hele jaar door als zelfstandige ter beschikking stellen, maar aanvaarden ook studenten die enkel tijdens de zomervakantie aan de slag kunnen. De enige voorwaarde is dat je over een eigen voertuig beschikt (met voorkeur een auto).

Wist je trouwens dat de overheid studenten een duwtje in de rug geeft? Als student betaal je nauwelijks tot geen sociale bijdragen.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je bent tussen 18 en 25 jaar.
  • Je volgt een volwaardige opleiding in een erkend opleidingsinstituut met minstens 27 studiepunten per schooljaar of minstens 17 lesuren per week.
  • Je schrijft je in bij een sociaal verzekeringsfonds.

Als je jouw kinderbijslag niet wil verliezen mag je zelfstandige activiteit niet meer dan 240u per trimester in beslag nemen (met uitzondering van het 3de trimester waar geen limiet van toepassing is).  Er bestaan geen regels m.b.t. eventuele bewijzen die hiervan dienen te worden voorgelegd. Een verklaring op eer van de student m.b.t. het niet overschrijden van de limiet van 240u per trimester volstaat. Je kan ook jouw 4-weken contract als bewijsstuk indien.

Wanneer moeten de folders bedeeld worden?

Er is altijd een vaste periode bepaald waarin je de folders moet bedelen. Binnen die periode kies je wel helemaal zelf op welke momenten je gaat ronddelen.

Een initiatief van BD Media.

BD Media is het nummer 1 omnichannel activatieplatform in België, met meer dan 60 jaar ervaring in logistiek en in offline en digitale consumentenactivatie. Via verschillende kanalen – in-home, on the go, in de brievenbus en in de winkel – zorgen we ervoor dat de consument geprikkeld wordt en actie onderneemt. We distribueren wekelijks folders, samples en andere creatieve uitingen in 4,5 miljoen brievenbussen in België. Traffic genereren naar fysieke winkels en webshops vormt meer dan ooit de kern van onze propositie.

 

Meer informatie over BD Media?